Data

I

danie

II

danie

Deser

08.04.2019r.

PONIEDZIAŁK

Zupa fasolowa na kościach wędzonych z ziemniakami ,

natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko

i produkty pochodne

Spaghetti z sosem mięsno -warzywnym. Kompot śliwkowy.

Zawiera alergeny: gluten

mleko

i produkty pochodne

Sok

09.04.2019 r.

WTOREK

Zupa jarzynowa na maśle brokułem   kaszą jaglaną , natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten , seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne

Kotlet drobiowy, ziemniaki , mini marchewka gotowana. Sok owocowy.

Zawiera alergen, mleko

i produkty pochodne , jaja.

Owoc.

10.04.2019 r.

ŚRODA

Zupa minestrone na udkach z warzywami,

natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne

Ryż na mleku z bitą śmietaną i truskawkami . Herbata z cytryną

Zawiera alergeny:

gluten,   mleko

i produkty pochodne

Marchewka do chrupania

Owoc

11.04.2019 r.

CZWARTEK

Zupa kalafiorowa na udkach z kaszą manna jarzynami,

natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca,

Pieczeń wołowa w sosie chrzanowym kluski śląskie ,

surówka z marchwi ogórka kiszonego i jabłka. Kompot owocowy.

Zawiera alergeny: gluten jaja mleko i produkty pochodne

Jogurt.

12.04.2019r.

PIĄTEK

Dzień wolny – egzamin klasy VIII

   

Data

I

danie

II

danie

deser

15.04.2019 r.

PONIEDZIAŁEK

 

Barszcz czerwony z ziemniakami

natką pietruszki .

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko

i produkty pochodne

Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym.

Kompot wiśniowy.

Zawiera alergeny:

gluten, mleko

i produkty pochodne

Owoc

16.04.2019 r.

WTOREK

 

Zupa jarzynowa na maśle z makaronem natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gorczyca, gluten,

mleko i produkty pochodne,

Kotlet schabowy, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki i ogórka ze szczypiorkiem.

Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny seler, jaja, mleko

i produkty pochodne

Owoc

17.04.2019r.

ŚRODA:

Dzień wolny – egzamin gimnazjalny

   

24.04.2019r.

ŚRODA

Zupa ziemniaczana na maśle z papryką natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler mleko i   produkty pochodne

Gulasz wieprzowy kasza jęczmienna z warzywami , surówka z kapusty białej ,marchwi pora i jabłka/ ćwikła z chrzanem.

Kompot truskawkowy.

Zawiera alergeny: gluten , mleko

i produkty pochodne

Owoc

25.04.2019r.

CZWARTEK

Zupa pomidorowa na udkach z ryżem jarzynami, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: mąka pszenna, gorczyca, seler mleko i produkty pochodne

Burgery z ryby, ziemniaki z masłem ,surówka z marchwi jabłka z chrzanem.

Sok owocowy.

Zawiera alergeny: gluten ryba, mleko

i produkty pochodne

Owoc Jogurt

 

Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Bratkowicach
36-055 Bratkowice 398
tel./fax 17 855 10 07 
e-mail:
 sp1.bratkowice@swilcza.com.pl

Designed by atjoomla.com