Data

I

danie

II

danie

Deser

15.05.2019r.

ŚRODA

Barszcz czerwony z ziemniakami

natką pietruszki .

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko

i produkty pochodne

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym.

Kompot wiśniowy.

Zawiera alergeny:

gluten, mleko

i produkty pochodne

Owoc.

Warzywo.

16.05.2019 r.

CZWARTEK

Zupa koperkowa na udkach z makaronem ryżowym, jarzynami.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

Ryba miruna , ziemniaki surówka z kapusty kiszonej, jabłka marchwi. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne jaja

Owoc

17.05.2019 r.

PIĄTEK

Zupa grochowa na udkach z warzywami,

natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne

Ryż na mleku z bitą śmietaną i truskawkami . Herbata z cytryną.

Zawiera alergeny:

gluten,   mleko

i produkty pochodne

Marchewka do chrupania Sok.

20.05.2019 r.

PONIEDZIAŁEK

Zupa pejzanka na udkach z ziemniakami,

natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne ,,jaja

Makaron z kurczakiem i warzywami.

Sok owocowy.

Zawiera alergeny: gluten mleko i produkty pochodne,

 

Jogurt.

21.05.2019r.

WTOREK

 

Zupa ziemniaczana na maśle z papryką i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler mleko i   produkty pochodne

Gulasz wieprzowy kasza jęczmienna z warzywami   , surówka z kapusty białej marchwi pora i jabłka/ ćwikła z chrzanem.

Kompot śliwkowy.

Zawiera alergeny: gluten , mleko i produkty pochodne

Sok.

Data

I

danie

II

danie

deser

22.05.2019 r.

ŚRODA

Zupa pomidorowa na udkach z ryżem   jarzynami, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten gorczyca, seler mleko i   produkty pochodne

Udko pieczone, ziemniaki z masłem, surówka z selera marchwi   i jabłka.

Kompot owocowy.

Zawiera alergeny gluten seler, mleko

i produkty pochodne

Owoc

23.05.2019 r.

CZWARTEK

 

Żurek z jajkiem, kiełbasą i chlebem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne , jaja, białko sojowe.

Naleśniki z serem i musem malinowym.

Sok owocowy.

Zawiera alergeny: gluten mleko i produkty pochodne, jaja

Jogurt

Rzodkiewka.

24.05.2019r.

PIĄTEK

Zupa minestrone na maśle z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gorczyca, gluten,

mleko i produkty pochodne

Makaron z tuńczykiem i szczypiorkiem.

Herbata z cytryną.

Zawiera alergeny: gluten mleko i produkty pochodne, ryba

Owoc.

Warzywo.

27.05.2019r.

PONIEDZIAŁEK

 

Zupa kalafiorowa na udkach z kaszą manna jarzynami,

natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca

Kotlet mielony, ziemniaki z masłem, mizeria z śmietaną i szczypiorkiem.

Kompot owocowy.

Zawiera alergeny gluten seler, jaja, mleko

i produkty pochodne

Owoc

28.05.2019r.

WTOREK

Zupa wiejska na kościach fasolką szparagową i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gorczyca, gluten

mleko i produkty pochodne

Łazanki kapustą i mięsem. Herbata z cytryną.

Zawiera alergeny: gluten mleko i produkty pochodne, białko sojowe.

Jogurt

Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Bratkowicach
36-055 Bratkowice 398
tel./fax 17 855 10 07 
e-mail:
 sp1.bratkowice@swilcza.com.pl

Designed by atjoomla.com