Data

I

danie

II

danie

deser

29.05.2019 r.

        ŚRODA

Zupa ogórkowa na udkach  z makaronem ryżowym.

Zawiera alergeny: mąka pszenna, gorczyca,  seler mleko i  produkty pochodne

 

Burgery z  ryby, ziemniaki z masłem ćwikła z chrzanem.

Sok owocowy.

Zawiera alergeny: gluten ryba,  mleko

i produkty pochodne

Sok

30.05.2019 r.

CZWARTEK

Zupa jarzynowa na maśle z brokułem  i natką pietruszki.

Zawiera alergeny:  seler, gorczyca, gluten,

mleko i produkty pochodne,

Gołąbki z ryżem i mięsem z sosem pomidorowym.

Kompot z porzeczki czarnej i jabłka.

Zawiera alergeny:

gluten,  mleko

i produkty pochodne

Owoc

31.05.2019 r.

PIĄTEK

Zupa pejzanka

na udkach z ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny:  gluten seler,  mleko i produkty pochodne jaja

Makaron z serem. Herbata owocowa.

Zawiera alergeny:

gluten , mleko

i produkty pochodne

Sok . Warzywo.

03.06.2019 r.

PONIEDZIAŁEK

Zupa grochowa  na kościach  z ziemniakami,

natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler,  gorczyca, mleko i produkty pochodne

Ryż na mleku  zapiekany z jabłkiem i cynamonem . Herbata z cytryną.

Zawiera alergeny:

gluten,   mleko

i produkty pochodne

Sok Marchewka do chrupania

04.06.2019r.

WTOREK

Zupa tarte ciasto na udkach z  natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten gorczyca,  seler mleko i  produkty pochodne

Schab  pieczone, ziemniaki z masłem, sałatka  zielona z ogórkiem ,  rzodkiewką .

Kompot  owocowy.

Zawiera alergeny gluten seler, mleko

i produkty pochodne

Owoc.

Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Bratkowicach
36-055 Bratkowice 398
tel./fax 17 855 10 07 
e-mail:
 sp1.bratkowice@swilcza.com.pl

Designed by atjoomla.com